O Sajtu, Autoru i ideji

  Autor sa saradnicima želi vam dobrodošlicu na vašem i našem sajtu

Prve reči autora

  

   Čast mi je da vas pozdravim ispred svih onih koji dele moje mišljenje i ulažu svoj trud i rad na realizaciji ovog sajta.
   Ovaj sajt je stvoren radi druženja, informisanja, upoznavanja i očuvanja istorije, tradicije, kulture i običaja sela kroz fotografije, dokumente i audio-video zapise čime meštani sela raspolažu.

   Melnica ne poseduje štampu koja bi nas informisala o svemu što je aktuelno u selu, ali zato ima ovaj sajt putem koga će svima koji imaju pristup internetu davati informacije o mestu i događajima gde živimo. Sajt je namenjen pre svega Melničanima, našim meštanima koji se nalaze bilo gde u svetu, a i svima onima koji su na bilo koji način vezani za naše selo Melnica, kao i putnicima dobronamernicima koji u selo dolaze ili kroz selo prolaze.


   Moja ideja o izgradnji sajta


   Do ove ideje sam došao još 2008. godine i krenuo sa prikupljanjem materijala za izradu sajta. Ideja je nastala prilikom obilaska mog rodnog zaseoka Petakovica u ataru sela Melnica gde me je dočekao tužan prizor, oronula kuća prekrivena šibljem i ostrugom do koje je  nemoguće  stići.
   U toj kući sam se rodio i u dvorištu sa bratom se igrao, oko kuće ovce čuvao i kukavicu sa grane slušao, iz bašte se povrćem hranio, iz voćnjaka sam voće brao, sa izvora ladnu vodu pio, na vodeničkom jazu se kupao dok sam pomeljavu čekao, sa dedom sam rakiju peko, a sa majkom  pečurke brao, komšije dobre sam imao, sa Velizorom  prvu loptu igrao, putem i putanjom  do škole  hodao, 20 kilometra dnevno prelazio.

Osta samo tužna priča suzama ispisana, nema više kuće ni avlije, nema više ni komšije, nema ovaca na ispaši ni kukavice na grani, nema bašte ni voćnjaka, nema puta ni putanje, osta samo tužna uspomena iščezlog vremena.


    Moje sećanje na dobre komšije, kuće im bile u blizini moje avlije: Nikolića,   Strainovića , Markovića, Milojkovića, Gavrilovića, Pajkića , Paunovića, Novakovića, Tomića,  Zarića, Roškića, Trajilovića, Mladenovića, Redića. Krajića, Marjanovića i Stefanovića.

Malo su od njih danas živi, i ako jesu ko zna gde su.

 

 Živima zdravlje u životu,  mrtvima neka je večna slava.

 

 

Prijatan boravak na sajtu želi vam autor sa saradnicima.

 

Nazad na predhodnu stranu

 

 

MELNICA I MELNICANI KROZ VREME DO DANAS © 2016 Frontier Theme

MELNICA