Radovi mz Melnica u 2013 godini


Нови мост на Мелничкој реци

У току су завршни радови на новоизграđеном мосту на Мелничкој реци, на раскршћу путева: Мелничка река, Велика река и Браничка река.

Изградњу моста су финансирали, једним делом мештани тог насеља и другим делом општина Петровац на Млави.

Први мост на поменутом месту изградјен је почетком 80-тих година прошлог века, мост су изградили мештани овог насеља и околине, пре изградње тог старог моста на истом месту је било постављено брвно за прелаз пешака, а преко реке се прелазило запрегом и тракторима.

15.12.2013године


 Нови мост на Браничкој реци и насипање део пута

Завршена је градња моста на Браничкој реци, поред куће Љубише Жутића, на том делу реке Браничке није постојао мост, постојало је брвно за прелаз пешака, а запрега и касније трактори су прешли преко реке.

Изградњу моста је финансирао сопственим средствима мештанин тог насеља Жутић Љубиша, преко тог моста пут води до места Аршица и повезује се са Регионалним путем Петровац – Кучево. 

На делу пута који води уз Браничку реку, у дужини од око 100.м. завршени су радови, увала која је раније постојала сад је попуњена новим  насипом дебљине слоја близу једног метра, тај део посла је финансирала општина  Петровац на Млави.

11.12.2013 године


Насипање део пута од бензинске пумпе

Месна заједница Мелница је у 2013.години. поред већих радова као што су мостови, пут до гробља и пут у Поросаници, изводила је  радове и на другим путним мрежама у Мелници. Насипан и ошанчен је део пута у дужини од око 80.метара. и то од бензинске пумпе према  куће Дејана Драгојевића.

За горе наведене послове новчана средства је одвојила општина Петровац на Млави.


28.10.2013 године


Асфалтирање део пута у насељу Поросаница

Завршни су радови у току, асфалтиран је део пута и ошанчен у насељу Поросаница, тачније од Грујоња у дужини од близу 300.метара.

Финансијска средства су обезбедили, једним делом Мештани поменутог насеља и другим делом општина Петровац на Млави.

05.08.2013 године


Сеоско гробље, пут и пропусти

Мелничко гробље је старо колико је и само село старо, и пут до гробља је увек био потребан, да је чист и проходан.

Месна заједница Мелница је одлучила да исти пут на појединим местима прошири, пресвлачи са новим насипом, као и ошанчење делова пута и постављање пропусних цеви на потребна места.

За све горе наведене послове, финансијски покровитељ је општина Петровац на Млави.

По речима саговорника, Председника М.З. Дулкановић Љубомира, да око гробља и у самом гробљу треба да се уложи још доста, труда и финансијска средства да би се рекло да је добро, а то је:чишћење комплетног гробља, поготово старог гробља де има много непознатих спомен обележија који су препуштени времену.

Такође у плану је и горњи део пута да се на потребним местима прошири, по потреби да се насипа са новим насипом и да се означава као једносмерна улица, Председник Љубомир има у плану дасе једног дана и асфалтира цео пут до гробља.

28.04.2013 године


Назад на предходну страну

Ostavite odgovor

MELNICA I MELNICANI KROZ VREME DO DANAS © 2016 Frontier Theme

MELNICA